Ne Oldu?
- Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 27.351 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 194 kişi olarak açıklandı.
- Haftalık coronavirüs tablosuna göre İstanbul ve Ankara’da vakalar arttı .
- Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı güncellemeye göre, yakın temaslı kabul edilen ilk ve orta öğretim öğrencilerinden, semptom gelişmemiş olanlar, 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda okullarına devam edebilecek .
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer. Türkiye genelinde 500 metrekareden büyük 1000 kadar market yapılması talimatı verdik.
- Wall Street Journal’ın haberine göre ABD’de Biden yönetimi, stabilcoin ihraçcısı kriptopara şirketlerine bankalara benzer düzenleme, denetim uygulamanın yollarının değerlendiriyor.
- Fed Başkan Yardımcısı Clarida’nın, Powell’ın Covid-19 salgınının kötüleşmesinden kaynaklı olarak atılabilecek potansiyel politika adımlarına işaret ettiği konuşmasından bir gün önce tahvil fonlarından çıkıp hisse senedi fonlarına yatırım yaptığı öne sürüld ü.
- Philadelphia Fed Başkanı Harker, enflasyonun kontrolden çıkmasını beklemediğini, ancak enflasyonist baskıların beklendiği kadar geçici olmayacağından endişe ettiğini söyledi .
- İngiltere Başbakanı Johnson, ülkede nakliye sektörünün içinde bulunduğu durumu aylardır bildiğini itiraf ederek, tedarik zinciri sorunlarının Noel’e kadar devam edebileceğini söyledi.
- AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Suudi Arabistan ile iş birliği anlaşması imzalandığını duyurdu.
- Evergrande hisseleri Hong Kong’ta işleme kapatıldı
- Japonya’da Kişida Fumio yeni başbakan seçildi.
- Coinbase: En az 6 bin müşterimizden kripto para çalındı.
- El Salvador Devlet Başkanı Bukele, ülkenin jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliğine başladığını duyurdu .
Ne Olacak?
- Yurtiçinde TÜFE verisi açıklanacak.
- Hazine’nin bugün tahvil ihalesi gerçekleşecek.
- OPEC Toplantısı bugün gerçekleşecek.
- ABD Başkanı Biden, altyapı paketlerine destek sağlamak için yarın Michigan’a gitme kararı aldı .
- TCMB, yatırımcı, ekonomist ve analistlerle 7 Ekim’de toplantı düzenleyecek.
- Türkiye ve Yunanistan arasında istişari görüşmeler 6 Ekim’de Ankara’da yapılacak.
- S&P’nin 2021 takviminde 22 Ekim Cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirmesi bulunuyor.
- Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı