Ne Oldu?
- Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 27.688 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 231 kişi olarak açıklandı.
- Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan yakında Rusya’yı ziyaret edecek .
- S&P, Çin hükümetinin zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group’u kurtarmak için herhangi bir doğrudan destek sağlamasını beklemediklerini bildirdi .
- ABD ile İngiltere, Çin ve piyasa ekonomisi olarak tanımlanamayacak diğer ülkelerin piyasaları bozucu uygulamalarının düzeltilmesi için görüşmelerin devam ettirilmesinde anlaştı .
- Bankalarca kamuya açıklanacak finansal tablolar ile bunlara ilişkin açıklama ve dipnotlar hakkındaki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.
- Fitch, Avrupa’nın önde gelen bankalarının 2021 yılının üçüncü çeyreğinde gelirlerindeki iyileşme eğiliminin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
- İngiltere Başbakanı Johnson, iklim kriziyle mücadelede gelişmekte olan ülkelere yardım edebilmek için dünyanın en büyük ekonomilerine yıllık 100 milyar dolar iklim fonu taahhütlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu.
- Bakan Dönmez, Rusya Enerji Bakanı Şulginov ile görüştü . Görüşmede devam eden enerji projelerinin ve yeni fırsatların görüşüldüğü açıklandı.
- Kripto borsalarından Coinbase Global, kripto para borç verme programını devreye almaktan vazgeçtiği haberlerini doğruladı .
- İtalya 3. doz coronavirüs aşısı uygulanmaya başladı.
Ne Olacak?
- Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD’yi ziyaret edecek.
- Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Cari Denge verisi açıklanacak. Ayrıca ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.
- TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.
- Fed Faiz Kararı yarın açıklanacak.
- İngiltere Başbakanı Johnson, yarın Biden’dan sonra Yellen ile görüşme gerçekleştirecek.
- ABD Başkanı Biden yarın , BM Genel Kurulu toplantısında sırasında Covid-19 Zirvesi düzenleyecek.
- Fed Başkanı Powell, Fed Yönetim Kurulu üyesi Bowman ve Fed Başkan Yardımcısı Clarida, 24 Eylül’de pandemiden toparlanmanın konuşulacağı bir toplantı gerçekleştirecek.
- ABD Başkanı Biden 24 Eylül’de Avustralya Hindistan ve Japonya liderlerini Beyaz Saray’da ağırlayacak.
- Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı