KOCAELİ (İGFA) – Gebze Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile TEMA Vakfı işbirliğinde düzenlenen ve ilköğretim öğrencilerinin katıldığı farkındalık yürüyüşünün ilki Adem Yavuz Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Tüm mahallelerdeki okulların desteği ve katılımlarıyla geleneksel hale dönüştürülmesinin hedeflendiği farkındalık yürüyüşüyle ‘sıfır atık’ bilincinin yaygınlaştırılması ve benimsenmesi hedefleniyor. Yavuz Selim, Farabi ve Adem Yavuz ilkokullarından 150 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüne katılan çocuklar, kendi elleriyle hazırladıkları el broşürleri, pankartları taşıdı. Atık malzemelerden hazırlanan bando takımının da katıldığı yürüyüşün güzergahında öğrenciler hem el broşürü dağıttılar hem de seslerini duyurdular. Gebze Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri sıfır atık farkındalık etkinlik ve yürüyüşlerinin belirlenen program dahilinde devam edeceğini bildirdi.
Gebzeli çevreci miniklerden sıfır atık farkındalık yürüyüşü
Related Posts
Başkan Alemdar’ın 22 Mart Dünya Su Günü açıklaması
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Sapanca Gölü’nün üzerindeki su stresini azaltacak adımları kararlılıkla attıklarını ifade etti.
Üç başkan görevden uzaklaştırıldı! Şişli’ye kayyum atandı!
İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk ve terör suçlarından hakim karşısına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi ve Şişli Belediye başkanlarının tutuklanması ardından geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırdı. Bakanlık, Şişli Belediyesi’ne ise Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’i kayyum olarak atadı.